Flytt utomlands

Goda förberedelser underlättar flytten

När man flyttar utomlands måste man ibland tänka lite extra på hur man packar för att vara säker på att skador inte ska uppstå på dina saker.

Med oss som partner garanterar vi en trygg och säker utlandsflytt. Hör av dig till oss i god tid så tar vi hand om allt för en trygg och säker flytt.

Bra planering A och O vid utlandsflytt

Vid utlandsflytt är det viktigt att vara ute i god tid. Det är många regler och bestämmelser som måste följas. Kontakta oss så tidigt som möjligt så kan vi lättare planera för att dina saker kommer fram när du önskar.

Hur packar man för en utlandsflytt?

Egentligen är det ingen större skillnad mot en vanlig flytt det är bara mer noggrant. Som alltid ska det går alltid packas i flyttkartonger och så behöver man demontera så mycket som möjligt för att möbler och inredning inte ska skadas och för att få ta så lite plats som möjligt.

Mjuka och tåliga ägodelar som sängkläder, kläder, mattor, gardiner med mera packas i sopsäckar och sedan väl förslutas.

All förvaring ska tömmas och lådor och dörrar ska noga tejpas igen med maskeringstejp.

Demontera glashyllor och hyllplan. När det gäller böcker ska dessa packas till hälften i kartonger för att inte bli för tunga och fyll upp med lättare gods.

Tavlor och speglar som får plats i kartonger packas nerställda. Var mycket noga att slå in ömtåligt gods som glas och porslin i tidningspapper. När sedan det packas i kartongen ska man fylla upp håligheter med mjukt tyg eller papper så godset inte kan förflyttas under transport.

På alla möbler med löstagbara ben ska dessa demonteras för att inte skadas och för att ta mindre plats. Montera även isär möbler som soffor och bord så mycket som möjligt.

Lampor och armaturer ska monteras ned så gott det går. Stora kristallkronor ska lindas in i lakan för att inget ska försvinna.

Som alltid är det viktigt att märka alla kartonger med dess innehåll. Vi kan självklart packa åt dig mot kostnad.

Magasinering

När utlandsflytten är begränsad gör man klokt i att magasinera delar eller hela sitt bohag. Det kan också vara vid renoveringar som kräver att bostaden töms tillfälligt. Låt oss ta hand om ditt bohag under tiden.

Vi erbjuder trygg och säker magasinering under kort eller lång tid. Vi magasinerar i emballerade och säkra lådor av trä. Vår noggranna och erfarna personal ser till att dina ägodelar frår ett säkert skydd mot skadedjur och damm. Godset står säkert förvarat med larmat och kameraövervakning i varmförråd på vårt inhägnat område.

Självklart är ditt gods fullförsäkrat av oss!

Våra lådor rymmer 8 m3. Hör av dig till oss för priser.

Vi hjälper dig flytta utomlands